ساعات پاسخگویی : شنبه تا جمعه - ساعت 8 صبح تا 8 بعد از ظهر

مشهد - خیابان حر عاملی - نبش حر عاملی 19 -طبقه فوقانی درمانگاه ​​​​​​​

051-​​37233631
​​​​​​​09155024684

۰

شرکت تحلیلگران عمید

آشنایی با متاورس

متاورس چیست؟ به زبان ساده : زندگی در فضای مجازی

متاورس از دو واژه به معنی فراتـر و جـهـان تشکیل شده و در کل معنی فراتر از جهان رو میده.

Metaverse = Meta + universe

روز تولدتان نزدیک است. دوست دارید بزرگ‌ترین و شلوغ‌ترین جشن تمام عمرتان باشد. اما اکثر دوستان و

آشنایان شما در اقصی نقاط کشور و جهان زندگی می‌کنند. بلیط هواپیما، گرفتن ویزا، هزینه‌های اقامت، پذیرایی

و… .

نگران نباشید، راه به صرفه‌تر و هیجان انگیزتری در پیش است.

مارک زاکربرگ، یکی از سرآمدترین افراد عصر تکنولوژی، رو به کارمندانش چنین گفته است:

 

 

متاورس همان چیزی است که به شما اجازه می‌دهد تا تمام دوستان و آشنایان‌تان را در روز تولدتان دور هم جمع کنید، کنارشان بنشینید، دورهم یک خاطره‌ی شاد بسازید.

این اینترنت تکامل یافته، خطوط میان دنیای مجازی و واقعیت را محو می‌کند.

سرچشمه متاورس؟

از کودکی همواره با فیلم‌های علمی و تخیلی سروکار داشته‌ایم. استیون اسپیلبرگ یکی از بزرگ‌ترین کارگردانانی بود که به خوبی می‌توانست ما را با جهان‌های ناشناخته‌اش پیوند بدهد. جهان‌هایی دور از دسترس، که به نظر همگان دست‌نیافتنی و امکان‌ناپذیر بود. اما متاورس درحال برآورده‌سازی یکی از تخیلات این کارگردان است.

در فیلم Ready Player One که اسپیلبرگ از روی رمانی به همین نام از ارنست کلاین ساخت، بخش‌هایی از متاورس را می‌توان دید. مثلا زمانی که افراد به صورت مجازی به مرکز خرید می‌روند و دقیقا مانند یک خرید واقعی به نظر می‌رسد.

 

 

اما قبل از اسپیلبرگ، اولین بار نیل استفنسون در رمان علمی و تخیلی‌اش به نام Snow Crash، از متاورس نام برد. بعد از آن در رمان ویلیام گیبسون، که ماتریکس را از آن استخراج کردند، شمه‌هایی از متاورس دیده شد.

همچنین از بازی‌هایی از قبیل Second life، Minecraft و Roblox به عنوان اولین بازی‌های عصر متاورس نام می‌برند.

متاورس به زبان ساده

در برخی از تعریف‌ها از متاورس به عنوان یک اینترنت سه بعدی یاد می‌کنند. این اینترنت سه بعدی یک کپی کامپیوتری از نحوه‌ی زندگی انسان‌ها در دنیای واقعی است. همه چیز در متاورس واضح است و می‌شود تمام کارهای دنیای واقعی را در این دنیای جایگزین انجام داد.

در زبان فارسی، می‌توان (متا) را به معنای فرا و (ورس) را به معنای دنیا دانست. بنابراین معادل متاورس فرادنیا است. از طریق فرادنیا، می‌توانیم فراتر از هر مرزی در سراسر دنیا سفر کنیم.

از متاورس به عنوان Web3 نیز یاد می‌شود. با گسترش متاورس یک دنیای جایگزین فوق‌واقعی ارائه می‌گردد که مردم در آن همزیستی دارند. در واقع در آن حس می‌کنیم که باهم هستیم درحالی که نیستیم.

این دنیای سه بعدی ترکیبی از واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و ویدئو است. تفاوت واقعیت مجازی یا VR با واقعیت افزوده یا AR در مرزبندی است.

به این ترتیب که شما با استفاده از عینک‌های واقعیت مجازی، در دنیای مجازی غوطه‌ور خواهید شد. اما واقعیت افزوده از طریق لایه‌بندی، اشیا یا افراد مجازی را به دنیای واقعی ما می‌آورد.

واقعیت افزوده همان چیزی است که می‌توان از آن به عنوان اصلی‌ترین تلاش متاورس نام برد. اما متاورس زمانی به بیشترین پتانسیل خود خواهد رسید که در تمام کشورها راه اندازی شود.

موارد استفاده از متاورس چیست؟

شاید استفاده از متاورس با بازی‌های هیجان انگیز شروع شد. اما کارایی‌های آن در آینده بیش از این موارد است. مثلا درحال حاضر توکن‌های غیرقابل تعویض یا NFT و ارزهای دیجیتال در سرفصل جستجوهای متاورسی است.

متاورس به زودی دنیای سرگرمی، بازی، تجارت، گردشگری، تعاملات اجتماعی، آموزش، تحقیق درخواهد نورد. حتی حضور در جشن‌ها، رویدادهای ورزشی و کنسرت‌ها نیز می‌تواند از طریق متاورس باشد.

امروزه شرکت بزرگ نایک، در تلاش است تا کفش‌های خود را از طریق متاورس به‌ فروش بگذارد.(+) این‌گونه افراد در خانه خود می‌توانند یک کفش را به پا کنند و پس از اطمینان از سایز آن، کفش مورد نظرشان را سفارش دهند.

 

 

 

به نقل از زاکربرگ، متاورس تا اواخر این دهه میلادی فراگیر می‌شود. اما به عقیده سایر کارشناسان، این همه‌گیری می‌تواند سریع‌تر رخ بدهد، چرا که تمامی عناصر مورد نیاز آن درحال حاضر دردسترس است. در ادامه با رایانش ابری که یکی از مهمترین عناصر مورد نیاز متاورس است، بیشتر آشنا خواهیم شد.

متاورس و رایانش ابری

متاورس قدرت خود را از زیرساخت ابری، نرم‌افزارها، سخت‌افزارها، پلتفرم‌ها، برنامه‌های کاربردی و… دارد. چراکه متاورس‌ها به محاسبات فوق سریع نیاز دارند. درواقع متاورس مجموعه‌ای از جهان‌های مجازی است که توسط فناوری‌های دیجیتال و از طریق محاسبات ابری فعال می‌شود.

 

چه قدرت‌هایی پشت متاورس قرار دارند؟

  • فیس بوک Facebook

همانطور که در بالا اشاره کردیم شرکت فیسبوک از پیشرویان این فناوری است. این شرکت بودجه‌ای ۵۰میلیون دلاری برای پروژه‌ی متاورسی خود کنار گذاشته. فیسبوک اعلام کرد که تمام خدمات خود را بر مبنای متا ارائه خواهد کرد.

این تغییر نام به آن معناست که شبکه‌های اجتماعی اعم از اینستاگرام، واتس اپ و … از این به بعد زیر مجموعه‌ی این فناوری قرار خواهند گرفت.

بسیاری از افراد پروژه‌ی ارز دیجیتال فیسبوک، دییم (Deim)، را به متاورس ربط می‌دهند و معتقدند این استیبل کوین می‌تواند معاملات مالی افراد در متاورس را تا حد زیادی زیر و رو کند.

  • مایکروسافت Microsoft

مدیرعامل شرکت مایکروسافت (ساتیا نادلا) نیز در ماه می اعلام کرد که در حال ساخت یک متاورس تجاری برای این شرکت است.

  • اپیک‌گیمز Epic Games

یک ماه قبل از شرکت مایکروسافت، اپیک گیمز نیز اعلام کرد که برای دنیای متاورس خود، سرمایه‌ای به ارزش یک میلیارد دلار جذب نموده است.

  • انویدیا Nvidia

سازنده بزرگ پردازنده‌های کامپیوتری و پلتفرم گیمینگ رولبلاکس (Rolblox) نیز در این حوزه فعال هستند.

  • اسپشیال Spatial

شرکت اسپشیال در زمینه پلتفرم‌های سه بعدی فعالیت می‌کند، در سال گذشته اپلیکیشن واقعیت افزوده‌ای را به صورت رایگان در بازار عرضه کرد که کاربران در این اپلیکیشن می‌توانند با یک آواتار در محیط واقعی حضور پیدا کنند.

شبکه مجازی اسنپ چت نیز سالهاست در این حوزه فعالیت می‌کند و با فیلترها و آواتارهایی که ارائه کرده است محتوای دیجیتال را روی جهان واقعی قرار می‌دهد.

در ادامه شرکت اپل مدت‌هاست که در حوزه واقعیت افزوده فعالیت می‌کند.

 

 

سبد خرید